Over ons

De verbinding met de aarde geeft ons zin in werken met lokaal graan!

In 2016 richtten vrienden, buurtbewoners, bioboeren, biomolenaars en biobakkers de flietermolen coöperatie op te Tollembeek, op 30 km van Brussel. Samen kiezen voor lokaal en gezond brood is de boodschap.
We kiezen voor biologische landbouw. We streven naar een eerlijke prijs waar elke schakel van het productieproces loon naar werk krijgt.

Onze boeren kiezen bewust voor biologische landbouw waarbij respect en zorg voor de bodem als een levend systeem zeer belangrijk zijn. We kiezen voor een gezonde voeding zonder chemicaliën.

Biologisch graan malen we tot bloem en meel op onze molenstenen: tarwe, spelt, rogge, eenkoorn, oude tarwe landrassen zoals de Witte van Vlaanderen en de Zeeuwse Witte, boekweit en gerst. Onze producten zijn zuiver. Wij voegen geen bewaarmiddelen, meelverbeteraars en dergelijken toe. De bloem bewaart het best op een koele en donkere plaats en is minstens 6 maanden houdbaar.

Tenslotte, is de Flietermolen een coöperatie waar boeren, molenaars en bakkers een gedeelde verantwoordelijkheid dragen voor elkaars situatie en voor ieders financiële stabiliteit.

Op onze publieke website vind je nog meer informatie en foto's.

Ons team